Omslag REALITY.NO   Grafisk design:  Motorfinger
Ti kjappe spørsmål og svar om Reality.no:

1. Hva slags roman er REALITY.NO?
REALITY.NO er først og fremst en underholdningsroman. Et drama fra den moderne tid som veksler mellom fire hovedpersoner som alle jager etter oppmerksomhet. REALITY.NO forsøker å være en roman med høy fart og mye energi, med formål å nekte leseren å legge bort boken før fortellingen er over.

2. Hvorfor skal jeg lese REALITY.NO?
Fordi du liker å lese forrykende historier med mange handlingstråder. Fordi du liker action og et tett, drivende språk. Fordi du liker beskrivelser fra en oppskrudd samtid, av en som var der selv. Fordi REALITY.NO handler om norsk virkelighet her, nå ... eller veldig snart.

Og vil du være helt sikker på at romanen passer for deg, ta denne testen.

3. Jeg er fortsatt ikke helt overbevist - hvem har gitt romanen sine anbefalinger?
Følg med på pressens respons i tiden framover.

4. Hvem bør ikke lese boken?
Antagelig bør du holde deg unna REALITY.NO dersom du bare leser romaner som gir dype, psykologiske menneskeportretter, finner sted i en historisk kontekst, eller har et språk med lange, poetiske setninger uten slang og engelske låneord.

5. Hvorfor har REALITY.NO fire hovedpersoner?
De fire hovedpersonene, deres mål og livsprosjekter, var selve utgangspunktet for romanens idé og at jeg startet å skrive på fortellingen. Det ble veldig morsomt å se hva som skjedde da jeg lot fortellingene til en mannespisende reklamedame, en håpløst pretensiøs wannabekunstner, en speedet it-gründer og en hardcore reality-fan stadig tvinnes tettere sammen. Og alle tråder møtes selvsagt til slutt, det lover jeg!

6. Hvorfor tittelen REALITY.NO?
For bare fem år siden ville tittelen gitt helt andre assosiasjoner. For ti år siden ville den virket kryptisk og meningsløs. I 2004 er den nesten definerende. Det er en spennende tanke, er det ikke?

7. Hvem er egentlig Thomas Bjørnskau?
Et fullstendig ubeskrevet blad, litterært sett. En grei fyr som har vokst opp i Oslos forstad, med økonomi som utdannelse, Internett-bransjen som jobberfaring, og det store utland som nåværende tilholdssted. Du kan etterhvert lese bittelitt mer på forfatterens presentasjonsside hos Gyldendal.no.

8. Hva er forfatterens personlige bakgrunn i forhold til miljøene og temaene han berører?
Jeg befant meg i DotCom-bransjen fra 1995 til 2000. Utover dette juger jeg ikke når jeg sier at jeg er mest opptatt av kunst og kultur, media og reklame, underholdning, næringsliv og cafékultur.

9. Når og hvorfor begynte du å skrive?
Jeg ble med min UD-diplomatiske samboer ut i verden sommeren 2000, til Hong Kong. Som medfølger og påheng bør man finne seg et gjøren. Jeg ville ta en sjanse, prøve meg på et felt jeg aldri hadde vurdert tidligere og ikke hadde forutsetninger for å mestre. Muligens bidro en pils på Hong Kong-bar med Kjartan Fløgstad, min første nærkontakt med en forfatter, til at jeg valgte å forfølge skrivingen.

10. Hvilke forfattere har påvirket deg?
Spørsmålet er nok for snevert. Jeg er antagelig mer påvirket av film og musikk, og nesten like påvirket av medier som tegneserier, billedkunst og scenekunst. Men manus ligger jo til grunn for de fleste uttrykk, og denne siden lister opp noen folk som er viktige for meg.

Og til slutt, som bonus - hva vil skje på www.reality.no fremover?
Det avhenger av romanens mottagelse og suksess. Jeg har mine ideer om leserdiskusjoner, leserresponser og andre sprell. Uansett blir sidene utgangspunktet for alt som finnes på nettet om romanen REALITY.NO.