Omslag REALITY.NO   Grafisk design:  Motorfinger




Dette skriver pressen om REALITY.NO:

Intervju i Debutantmagasinet skrive.net
"For snart ett år siden debuterte Thomas Bjørnskau med romanen "Reality.no". En roman som harselerer over jaget etter å bli kjendis, men anmelderne tar han seriøst og mener de er forfatternes viktigste medspiller."
Lene Hval
, Debutantmagasinet, 12.09.2005
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Sandefjords Blad: Vårt nye språk
"Med hans bakgrunn fra internettbransjen, er han troverdig i det miljøet personene beveger seg i. I begynnelsen er det vanskelig å få orden på de ulike skikkelsene samtidig som en sliter med språket, men etter hvert blir boken svært spennende."
Britt Rønning
, Sandefjords Blad, 17.06.2004
Les hele artikkelen her

Intervju i Bok og Samfunn: De harde realiteter
"Thomas Bjørnskau så nesten ikke reality-tv før han skrev romanen Reality.no. En skildring av et ekstremt reality-konsept i en ekstremt overfladisk samtid."
Per Olav Solberg, 6-2004
Les hele artikkelen her

Intervju i planB: Livsstilsobservatøren
"- Det er kanskje kult å være berømt i 15 minutter, men det kan være et poeng å tenke mer enn 15 minutter på hvorfor akkurat du skal være i rampelyset, sier Thomas Bjørnskau."
Le Ld Nguyen, planB, mars 2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Bergens Tidende:
"Sterk på språk, sjargong og miljø ... Kanskje handler «reality.no» dypest sett om bruk og forbruk, romankarakterene bruker hverandre for å oppnå «suksess» og nytelse, forfatteren bruker karakterene til å bygge et romanunivers fremfor å leve seg inn i dem. Det er uvant for denne leseren."
Rolf Enger, Bergens Tidende, 13.04.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Poeten.no:
"Det Bjørnskau ha for, er at han har skrevet en bok som tar for seg hva det moderne, urbane mennesket er villig til å gjøre for å bli berømt eller skape seg noen raske millioner på børsen. Dessverre blir det ikke helt vellykket, og denne anmelderen sitter igjen med en følelse av å ha lest denne boka før ettersom det er unge, hippe mennesker i et dekadent medie-, kunst- og TV-miljø som beskrives."
Olav Ljone Skogaas, poeten.no, 24.03.2004
Les hele artikkelen her

Stavanger Aftenblad: Sex, løgn og boktrykkerkunst
"LITTERÆR TENDENS: Romanene er underholdende - kritikere bruker gjerne termen «page turner». Handlingen er lagt til et bestemt, samtidig miljø, gjerne en bedrift eller en bransje. Intrigene er mange, men karakterene «flate», altså med noen få, enkle og begripelige egenskaper. Motsetningen er «runde» karakterer, med større psykologisk dybde og flere, gjerne paradoksale egenskaper. Sex forekommer, helst på uvanlige måter. Tekstene er i større eller mindre grad nøkkelromaner, altså med karakterer med gjenkjennelige trekk fra det virkelige liv."
Tommas Torgersen Skretting, Stavanger Aftenblad, 23.03.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Stavanger Aftenblad:
"Men at Thomas Bjørnskau med sin fasadeklatring i klisjeer når som helst vil kunne vinne en talentkonkurranse i urban munnrapphet, er det liten tvil om."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad, 23.03.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Fredriksstad Blad: Showtime
"Bjørnskau har valgt overdrivelsen som strategi for å avsløre og vise frem umoralen og tomheten i hovedpersonenes liv."
Simon Malkenes, Fredriksstad Blad, 22.03.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Dag og Tid:
"Til gjengjeld kan ein halde eit høgt tempo når ein les denne satiren over vårt notids Noreg. Det tyder på at Bjørnskau er i stand til å klippe til og skru saman ei forteljing."
Ole Karlsen, Dag og Tid, 20.03.2004
Les hele artikkelen her

Aftenposten kommentar: Vårt nye riksmål
"Akkurat som sine stilbrødre Torgrim "Pynt" Eggen og Henrik "Wonderboy" Langeland bruker Thomas Bjørnskau romanen til å vise hvor utrolig mye han kan om kulturelle koder."
Per Kristian Bjørkeng, Aftenposten, 17.03.2004
Les deler av artikkelen her

Anmeldt i Henne: Treffende mediesatire
"Men klisjeene og chatte-språket er hele poenget i en satire som denne, og det er dyktig gjort."
Hilde Aamodt Gaarder, Henne, 04.2004
Les hele artikkelen her

Leselyst: Beatles og Mykle traff
"Han var en dyktig arbeider i Internetts have, men hoppet av lasset. Nå debuterer Thomas Bjørnskau med romanen "reality.no" på Gyldendal."
Bjørn Brøymer, Aftenposten, 08.03.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Indre Østfold Avis:
"Dette er både groovy og hipt. ... Språket er så hypermoderne og anglofisert at det nesten virker som en insiderkode."
Stefan A. Sture, Indre Østfold Avis, 10.03.2004

Anmeldt i Sarpsborg Arbeiderblad: På trendens premisser
"«Reality.no» er underholdende og leken i sin form, men også overfladisk."
Erling Brøndmo, Sarpsborg Arbeiderblad, 09.03.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Nordlys:
"Bjørnskau skal ha kred for at han forsøker å gripe an ei aktuell virkelighet hvor det å realisere seg selv er synonymt med overskridelsen. "
Morten Wintervold, Nordlys, 08.03.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Gjengangeren: Med fokus på ny "dot.com-bølge"
"Opplagt vil "Reality.No" skape debatt - neppe står noen leser uberørt etter innsikt i dette stoffet."
Jon Terje Grønli, Gjengangeren, 02.03.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i planB: reality.no
"Reality.no er et velmenende forsøkforeldremøteforsøk på å ta pulsen på reality- og idol-tv-tidsånden."
Fredrik Drevon, planB, mars2004

Anmeldt i Agderposten: Voldsom realitysatire
"Bjørnskau må sies å komme relativt godt fra debuten sin. Det hele flyter godt, og har tidvis stor underholdningsverdi. Men noe varmt og inderlig forhold får jeg ikke til verken den ene eller den andre av de fire hovedpersonene."
Fred Arthur Asdal, Agderposten, 27.02.2004
Les deler av artikkelen her

Anmeldt i Tønsbergs Blad: Medieverdens nye språk
"Thomas Bjørnskaus bok er interessant som tendensroman. Ikke minst som speil for det nye språket som utvikles i mediesamfunnet. Foreløpig så ekstremt og uvant at vi foreløpig sliter for å få med oss alt. Klassiske litterære fortrinn har den ikke, men "Reality.no" føyer seg inn i en ny sjangerbølge. Som sådan er den lesverdig."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad, 27.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Fædrelandsvennen:
"Bjørnskau viser en forbløffende evne til å trikse og mikse ord, uttrykk, neologisere, og blande inn engelsk og svensk, og på denne måten lage et slags nytt språk som det virkelig lukter krutt av, og som må sies å være skreddersydd for tematikken. Denne boken føyer seg inn som nummer tre i rekken av bøker utgitt på Gyldendal der de to foregående har førstestavelsene Wo og Po. La meg derfor i enkelhetens navn kalle Reality.no for en WoPo-bok. WoPo-boken har den styrken at den når ut til mange leseren i kraft av sin mediale klarhet og gjennomslagskraft."
Gaute Heivoll, Fædrelandsvennen, 27.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Oppland Arbeiderblad:
"Ideen er god, temaet aktuelt og begynnelsen spennende. Det er tydelig at Bjørnskau kjenner reklamebransjen, dot.com-miljøet og De Moderne, Unge og kule svært så godt."
Odd Erik Hagen, Oppland Arbeiderblad, 26.02.2004
Les deler av artikkelen her

Anmeldt i Universitas: Bedre enn Big Brother
"Boken begynner som en vanlig realityserie, middels dårlig. Irriterende korte klipp og grunne figurer, det tar liksom ikke form. Men så, etter noen økter foran flimrende bilder, er man inne i det likevel. Språket skyter fart. Litt som en plate der produksjonen er så god at du aldri spør deg om den egentlig har noen virkelig bra låter; det groover, det stemmer, alle ledd og elementer er perfekt hektet på hverandre og du blir hekta du og."
Ida Roggen, Universitas, 25.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Dagsavisen:
"Spørsmålet om overskridelse av grunnleggende moralske lover, og kontroll over andre mennesker og livet selv, gjort mulig med den nye vitenskapen, er tankevekkende temaer i romanen. Som et kritisk svar på tidsåndens hybris bryter nærmest historien sammen i et melodramatisk inferno."
Cecilie Schram Hoel, Dagsavisen, 25.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Adresseavisa: Forfengelighetens kinaputt
"Reality.no framstår som en blanding av Wonderboy og American Psycho, men også med nikk til en forfatter som Tom Wolfe."
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisa, 25.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Klassekampen: Uvirkelig virkelighet
"Den flaten som vokser frem under lesningen av romanen er hakket glattere - og dermed mindre sjarmerende - enn det man møter i for eksempel Wonderboy. Det betyr ikke nødvendigvis at boken er mindre vellykket."
Morten Auklend, Klassekampen, 24.02.2004
Les deler av artikkelen her

Reality for de ekstreme
"Som et sant barn av høyteknologi-alderen har selvsagt den postmodernistiske forfatteren intervjuet seg selv og lagt ut alt på nettsiden. Prøver han å gjøre oss nettjournalister arbeidsløse?"
Elise Nyborg Eriksen, ABC Startsiden Magasinet, 23.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Verdens Gang:
"Boken er smart lagt opp, vekslingene mellom karakterene fungerer fint og koblingene dem imellom er fikse..."
Morten Abrahamsen, Verdens Gang, 22.02.2004
Les deler av artikkelen her

Anmeldt i Aftenposten Søndag:
"Så vidt jeg kan skjønne, er dette en bok som er ment å underholde, ved å overdrive og utlevere og latterliggjøre utvekster ved en utvikling som snart kommer til et sted nært oss. Men mediekritikken er underordnet det lekende og lettvinte, og alvoret har lett for å forsvinne bak de villeste stunts.
Det vil garantert komme flere bøker av dette slaget og fra denne type virkelighet, og Bjørnskaus bok er i og for seg ingen dårlig begynnelse."
Hans H. Skei, Aftenposten, 22.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Spirit:
"De fire hovedpersonene i reality.no (herregud) er alle knyttet til nettVERK-programmet, men vi blir også kjent med dem ”personlig”: De er følelseskalde og teknofikserte karrieremennesker på jakt etter det perfekte, fordi det slemme, slemme samfunnet har gitt oss verktøy vi ikke er modne for. Huff og gru. Anglisismene florerer, name-droppingen hagler og alle dansar som robotar. Jeg får lyst til å slå på Temptation Island i pur trass."
Inger Merete Hobbelstad, Spirit, 23.02.2004
Les hele artikkelen her

Debuterer med dotcom-roman
"- Hvis leserne tenker at de har fått med seg en god fortelling, og samtidig føler seg litt utslitt, da føler jeg boken har truffet. Det er en bok med høyt tempo, som nok kan oppfattes som krevende, smiler Bjørnskau."
Martine Røiseland, Økonomisk Rapport, 19.02.2004
Les hele artikkelen her

Reality-forfatter håper på "Wonderboy"-effekt
"– Folk som jobber i den kreative delen av næringslivet er sulteforet på litteratur som tar miljøene de ferdes i på kornet. Jeg har prøvd å fokusere på drivet i fortellingen. Den skal passe for folk som egentlig ikke har tid til å lese bøker, sier Thomas Bjørnskau."
Hilde Charlotte Solheim, Kampanje, 19.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i spot.no
"Reality.no føles aldri så viktig som den gir ut for å være, men er ei morsom nok bok om realityserier og om forskyvinga av forholdet seer/deltaker, i en verden der alle prøver å oppnå mest mulig berømmelse på kortest mulig tid, og på flest menneskers bekostning. Verken subtilt eller originalt, men ei enkel og leken underholdningsroman som de store gutta helt sikkert vil kose seg med å gjenfortelle over vanndispenseren."
Stein Haukland, nettmagasinet spot.no, 19.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Dagbladet: Ekstrem reality-såpe
"Well, mer av den halsbrekkende mediekritikken skal ikke røpes her. Bare at det skinner gjennom i den språklekne formen at Thomas Bjørnskau har hatt mye moro mens han skrev. Det var ganske gøy å lese også."
Inger Bentzrud, Dagbladet, 16.02.2004
Les hele artikkelen her

Anmeldt i Dagens Næringsliv: virkelighet.nei
"Reality.no er en underholdningsroman som også syder av fascinasjon for å beskrive sin egen samtid."
Ane Farsethås, Dagens Næringsliv, 14.02.2004
Les deler av artikkelen her

Debuterer med ekstrem-reality
"Et realitykonsept der deltagerne oppgir sin egen frie vilje. Et samfunn der IT-gründere, reklamefolk og kunstnere slåss for berømmelse og rikdom. Det er Oslo - snart - i Thomas Bjørnskaus debutroman "Reality.no"."
Ingrid K. Lund, Aftenposten, 11.02.2004
Les hele artikkelen her

Fra Rykkinn til reality
"Thomas Bjørnskau fra Rykkinn har skrevet om det vi alle drømmer om: rikdom og berømmelse. Nå blir han kanskje rik og berømt?"
Margrethe Zacho Haarde, Asker og Bærums Budstikke, 10.02.2004
Les deler av artikkelen her

Skriver bok om dotcom
"I handlingen møter du blant annet en internett-gründer, og den har sitt utspring i en overambisiøs dotcom-bransje."
Christian Jahr, Computerworld, 30.01.2004
Les hele artikkelen her